NEC supporters aangehouden voor drugsdealen bij uitwedstrijden

Geplaatst op 22 april 2019, om 19:10 uur

NIJMEGEN– De politie heeft vrijdag 19 april een 36- en een 38-jarige Nijmegenaar aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Beiden hadden voornemens om met supporters van NEC met de bus af te reizen naar Volendam.

De politie was een onderzoek gestart naar een supporter van N.E.C. waarover informatie bekend was, dat hij tijdens uitwedstrijden in harddrugs dealde. Dit onderzoek leidde vrijdag 19 april, voorafgaande aan de uitwedstrijd naar Volendam tot een controle en tevens aanhouding van de 38-jarige supporter.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij fouillering bleek de man een handelaarshoeveelheid harddrugs bij zich te hebben. In de auto zat nog een supporter die eveneens harddrugs bij zich had. Ook hij mocht mee naar het bureau. De drugs werden in beslag genomen.

Justitie zal uiteindelijk besluiten wat de mannen voor straf krijgen opgelegd. Bij de KNVB zullen beiden worden voorgedragen voor een stadionverbod. De 38-jarige verdachte werd zaterdag in vrijheid gesteld en de ander mocht vrijdag weer naar huis. Beiden blijven wel verdachten.

Info en stockfoto©Politie.nl