Vrouw gered van balkon bij brand in appartementencomplex

Geplaatst op 30 april 2019, om 02:23 uur

HUISSEN – In een appartementencomplex aan de Stadswal in Huissen heeft in de nacht van maandag op dinsdag een brand gewoed in de berging. Een vrouw moest gered worden van haar balkon.

De brand werd even voor 00.30 uur ontdekt. Toen de brandweer ter plaatse was, wisten ze het vuur snel te blussen. Wel was het rook via de trappengang verspreid over deels van het complex. Hierdoor moesten de bewoners van zeven woningen met hun huisdieren het appartement verlaten. De vrouw boven de berging moest worden gered door de brandweer door middel van een hoogwerker. Er stond al namelijk in korte tijd teveel rook in de trappengang. Ze is gecontroleerd in de ambulance, maar hoefde zover bekend niet mee naar het ziekenhuis. Ze was volgens haar buurman wel erg ontdaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Begin maart was er ook al een brand bij het appartementencomplex. Toen ging was er een woning onbewoonbaar geworden door een brand. Hiervan was de brandschade nog goed zichtbaar boven de berging. Het is dus al de tweede keer dat de bewoners ’s nachts hun bed uit moeten door een brand. Het was nog niet bekend of iedereen terug kon hun woningen in vanwege rookschade.