‘Zwangere hond vastgebonden en achtergelaten’: Politie ontkracht bericht - GelreNieuws.nl

‘Zwangere hond vastgebonden en achtergelaten’: Politie ontkracht bericht

Geplaatst op 2 april 2019, om 17:25 uur

LOENEN – Een bericht dat gisteren op Facebook werd gezet van een hond die aan een boom vastgebonden zat en zwanger was, zorgde voor erg veel ophef. Nu blijkt, zo zegt de politie, dat de hond ontsnapt was bij zijn eigenaar en ook niet zwanger was. De hond was dus niet achtergelaten en al helemaal niet gedumpt.

De hond was tijdens een wandeling met zijn eigenaar ontsnapt en werd gevonden door een voorbijganger. Deze besloot de hond vervolgens vast te binden zodat deze niet opnieuw weg kon lopen. Zodoende werd door anderen gedacht dat het beestje was achtergelaten. Maar omdat de hond aardig stevig was, werd dus ook gedacht dat zij zwanger zou zijn en mogelijk dat de reden was dat ze gedumpt was. Dit bleek dus allemaal niet het geval.

‘Dolblije eigenaar’
Ondertussen werd de dierenambulance gebeld, waarna de hond naar het dierenasiel in Klarenbeek werd gebracht. Daar werd de ‘dolblije eigenaar gelokaliseerd’, zo schrijft politie Apeldoorn. ‘Hier bleek ook dat de hond helemaal niet drachtig was, maar gewoon een beetje goed doorvoed.’

De politie meldt dat de behulpzame voorbijganger de ontsnapte hond op deze manier gered heeft. De hond is inmiddels weer bij de eigenaar thuis.

foto via Facebook: Gonda Klomp

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com