Aanhangwagen voor hennepteelt gevonden in Gendt

Geplaatst op 26 juni 2019, om 22:55 uur

GENDT/HUISSEN – In Oost-Nederland zijn meerdere woningen en panden doorzocht door de politie. Hierbij zijn diverse goederen in beslaggenomen. Waaronder een speciale hennep aanhanger.

De politie is het afgelopen jaar een onderzoek gestart naar de exploitatie van hennepplantages en witwaspraktijken. Hiervoor zijn dinsdagmorgen zeven mannen aangehouden die worden verdacht van het plegen van misdrijven binnen de opiumwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. Als eerste werd een 56-jarige man uit Huissen aangehouden en daarna vijf mannen die verblijven en wonen in zowel Hengelo als Enschede. Tevens werd er een 38-jarige man uit Nijmegen aangehouden in een pand in Nijmegen waar 1600 hennepstekken en 263 planten werden aangetroffen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Speciale aanhangwagen voor Hennepteelt
Na deze aanhoudingen zijn in een paar panden in Hengelo, Huissen, Gendt, Nijmegen, Enschede en in een winkel aan de Zuiderhagen in Enschede doorzoekingen geweest door het rechercheteam. Op twee locaties in Hengelo en Enschede zijn actieve hennepkwekerijen aangetroffen (totaal 600 planten). Op twee andere locaties ontdekten de rechercheurs sporen van geruimde plantages. Op weer andere locaties werden onder andere apparatuur en plantenvoeding voor het telen van hennep in beslag genomen. In Gendt stond een aanhangwagen die compleet was ingericht voor het telen van hennep. Deze is in beslag genomen.