Boot ontgast op Waal, stank overlast in Gendt - GelreNieuws.nl

Boot ontgast op Waal, stank overlast in Gendt

Geplaatst op 23 juni 2019, om 22:17 uur

GENDT – Zondagavond werd door meerdere mensen in Gendt en Hulhuizen een gaslucht geroken, sommige omschreven de lucht als “rotte eieren”.

Meerdere mensen vertrouwde de lucht niet en belde de meldkamer. Omstreeks 21:25 uur werd de brandweer van Gendt ingeschakeld om de oorzaak en ernst te onderzoeken van de hinderlijke lucht. De brandweer was snel ter plaatse, de kazerne ligt namelijk op steenworp afstand van de Raalt/Dorpstraat waar de melding gemaakt was.

De brandweer heeft meerdere metingen uitgevoerd maar kon geen verhoogde waardes meten. Enkele brandweerlieden hadden de geur ook geroken op weg naar de kazerne. De brandweerwagen met toeters en bellen had veel bekijks getrokken en veel mensen kwamen kijken en ook aangeven dat ze de lucht hadden geroken in meerdere delen van Gendt.

Hoogstwaarschijnlijk komt de lucht van een tanker die op het Nederlandse deel van de Waal voer. In Duitsland wordt namelijk streng gecontroleerd op dit varend ontgassen, maar in Gelderland niet, ondanks een vorig jaar ingesteld verbod. Na enige tijd is de lucht over gewaaid en was het niet meer te ruiken.

©Foto’s: Bryan Derks & Jeffrey Slendebroek /Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com