Brandweer druk met schades na tornado - GelreNieuws.nl

Brandweer druk met schades na tornado

Geplaatst op 16 juni 2019, om 15:40 uur

SPANKEREN – De Dierense brandweer is zondagmiddag opnieuw gealarmeerd voor een loshangende tak. De brandweer uit Dieren heeft een hoogwerker en zijn daar de dagen na de storm meerdere keren mee uitgerukt.

Omstreeks 13.30 uur werd de brandweer gealarmeerd. Dit keer hing een grote tak in een boom aan de Kappersweg in Spankeren. Zaterdagavond moest de brandweer ook uitrukken voor een loshangende tak aan de Beverodelaan in Dieren en moest de hoogwerker naar Rheden. Op de Beverodelaan zat in de boom een eikenprocessierups, de brandweer heeft na de melding nog schone pakken gekregen en zijn vier brandweermannen bij de huisarts geweest voor irritaties op hun huid.

Tornado
In de nacht van dinsdag 4 juni en woensdag 5 juni trok een tornado vanuit Nijmegen richting Zutphen. Onderweg zorgde de tornado voor veel schade aan auto’s, wegen en woningen. De brandweer is die nacht uren lang druk geweest om wegen vrij te krijgen en gevaarlijke situaties op te lossen.

De brandweer heeft de tak aan de Kappersweg in Spankeren weggezaagd. Hiervoor was de weg tijdelijk afgesloten, echter negeerde veel fietsers de afzetting. De brandweer zaagt momenteel alleen de gevaarlijk hangende takken weg. Voor andere takken verwijst de brandweer door naar de gemeente/woningbouw.