Grote politieactie in Arnhem vanwege vechtpartijen tussen groeperingen

Geplaatst op 28 juni 2019, om 22:19 uur

ELST/ARNHEM – Het was al een paar dagen onrustig aan de Rijkerswoerdse Plassen. Jongeren van twee rivaliserende groeperingen, vermoedelijk uit Arnhem en Driel, zochten elkaar daar op, om met elkaar op de vuist te gaan. Waarschijnlijk werden daar ook steek- en slagwapens bij gebruikt, aldus de politie.

In de avond van vrijdag 28 juni zou het weer gaan gebeuren. We hadden geluiden op social media opgevangen: mensen werden opgeroepen naar het recreatiegebied te komen. De politie zette alles op alles om dat te voorkomen.

Met het mooie weer waren er veel recreanten in het gebied en om die niet in gevaar te brengen, heeft de politie besloten dit treffen in de kiem te smoren. Er waren al enkele agenten die kant op gegaan en ook werden enkele beredenen naar de plassen gestuurd. Daarnaast werd een verkeerscontrole op de A325 afgebroken; de medewerkers gingen ter plaatse om het optreden nog meer kracht bij te zetten met als centraal doel: nieuwe confrontaties voorkomen door iedereen die er niets te zoeken heeft weg te sturen. Dat lijkt ook te zijn gebeurd.

Groepen in vizier
De politie zet veel mensen in om de rust te handhaven. We zeggen dan wel dat we het gebied ‘blauw verven’ en dat lijkt goed te werken. We hebben de groepen in het vizier en weten ook dat de betreffende jongeren zich verplaatsen naar elders in Arnhem en ook daar zullen we op dezelfde manier optreden. We noemen niet de naam van de locatie omdat we niet willen dat anderen daar ook naar toe gaan.

Want de oproep van de politie is en blijft: blijf weg of ga weg.

foto’s: Persbureau Heitink