Grote tak dreigt op woning en serre te vallen

Geplaatst op 6 juni 2019, om 21:45 uur

HAALDEREN – Donderdagavond is de brandweer van Bemmel opgeroepen voor een stormschade aan de van der Mondeweg te Haalderen.

Omstreeks 18:53 uur kreeg de brandweer de melding van de stormschade. Eenmaal ter plaatse bleek dat een grote tak gescheurd van de stam. De tak hing zeer gevaarlijk boven een serre en een slaapkamer met dakkapel. De brandweer heeft de situatie bekeken en vond het dusdanig gevaarlijk, met de weervoorspelling in het vooruit zicht dat er in deze dagen nog een storm plaats kan vinden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De hoogwerker van Arnhem werd opgeroepen om bijstand te verlenen. Toen de hoogwerker ter plaatse was, werd een weghelft van de van der Mondeweg afgesloten. De politie heeft het verkeer geregeld. De brandweer van Arnhem en Bemmel zijn ruim een uur bezig geweest om het karwij te klaren. Ze hebben de tak vanaf het begin punt met beleid in stukken gezaagd en naar beneden gegooid.

Het verkeer ondervond er al deze tijd lichte hinder van. De bewoners waren zeer opgelucht en gaven aan weer fijn te kunnen slapen. Het idee dat de grote tak op de serre en dakkapel kon vallen was geen prettig idee.

©Foto’s: Dylan Jünemann/Persbureau Heitink