Auto van ramkraak in Elst in brand gestoken in Nijmegen Lent

Geplaatst op 29 juli 2019, om 03:56 uur

LENT – Op de Jo Eversstraat in Lent is in de nacht van zondag op maandag een auto volledig uitgebrand. Vermoedelijk was de auto de nacht ervoor gebruikt voor de ramkraak in Elst bij een opticien.

ZIE OOK: Twee personen plegen ramkraak bij winkel in Elst

Die conclusie trekt de politie. De ramkraak werd in de nacht van zaterdag op zondag gepleegd aan de Smidsstraat in Elst. Omstreeks 05:30 uur is daar een grijze Opel Meriva tegen de pui aan gereden van een opticien en zijn de daders er met zowel de auto van de ramkraak als de buit ervandoor gegaan. Even daarvoor was de auto gestolen in Groesbeek, bij een woninginbraak.

Sporen
Toen de brandweer in de nacht van zondag op maandag bij de voertuigbrand aankwam bleek deze volledig in de brand te staan. Het voertuig stond helemaal aan achteraan op het parkeerterrein van meerdere plaatselijke sportverenigingen. De Opel Meriva stond achter op de parkeerplaats ter hoogte van de Damclub, een parkeerplaats ervoor ligt aan de tennisclub en daarvoor ligt de voetbalclub. Vermoedelijk is de plek bewust gekozen dat de brand niet snel werd opgemerkt zou worden.

De auto is bewust aangestoken en heeft ook flink gebrand, waardoor er weinig van meer over is. De brandweer heeft het vuur geblust. De technische recherche van de politie zal gaan kijken of er nog sporen te achterhalen zijn.

foto: Dylan Jünemann / Persbureau Heitink
video: Jeffrey Slendebroek & Dylan Jünemann / Persbureau Heitink