Brand winkelcentrum Dukenburg lijkt bewust aangestoken

Geplaatst op 31 juli 2019, om 09:24 uur

NIJMEGEN – Afgelopen maandag woedde een brand in winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen, waarbij bussen haarlak explodeerden. De politie houdt er ernstig rekening mee dat deze brand is aangestoken, zo laten de woordvoerder weten.

ZIE OOK: Geëxplodeerde bussen haarlak en brand in winkelcentrum in Nijmegen

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Maandag was het voor het winkelend publiek erg schrikken toen het winkelcentrum iets voor 16.00 uur werd ontruimd door de politie en de brandweer. Even daarvoor waren er meerdere explosies te horen in de opslag boven het pand van de ING. Meerdere mensen dachten gelijk aan een aanslag, dit bleek al snel niet zo te zijn. Wel brak er een kleine brand bij uit. De vlammen bleken afkomstig van een afvalzak die in de opslag in brand stond. De explosies werden veroorzaakt door exploderende bussen met haarlak. De omvang van de brand viel relatief mee.

Lachend wegrennen
Het incident zou los staan van een eerdere brand die ook in hetzelfde winkelcentrum woedde. De politie geeft aan De Gelderlander aan dat het onderzoek nog loopt, maar dat er sterke vermoedens zijn dat het gaat om brandstichting. Getuigen melden namelijk dat zij vlak voor de brand twee meisjes hebben zien wegrennen vanuit de opslagruimte waarin het vuur woedde. Die opslagruimte is eigendom van een kapperszaak.

De eigenaar van de zaak weet het bijna zeker: de brand is aangestoken, zo zegt hij tegenover De Gelderlander “Een collega die maandag aan het werk was, heeft twee meisjes lachend zien wegrennen vanuit de berging”, vertelt hij. “Een paar minuten later was er ineens brand.”