‘Persoon ligt al ruim een half jaar dood in Arnhemse woning’

Geplaatst op 17 juli 2019, om 13:18 uur

ARNHEM – Op de Van Galenstraat in Arnhem is woensdagochtend een lichaam aangetroffen in een woning, zo meldt de politie. Vermoedelijk lag het lichaam al ruim een half jaar dood in de woning.

De politie ging aan het eind van de ochtend de woning binnen omdat de bewoner al een tijd lang niet was gezien. Het zou volgens buurtbewoners al ongeveer 9 maanden geleden zijn dat de bewoner voor het laatst was gezien. Deze buurtbewoners gaven aan dat het zeker voor de winter was geweest dat ze hem voor het laatst hadden gezien. Sinds die tijd stond ook een raam aan de achterzijde van de woning open, aldus één van de buurtbewoners.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Spanje
De bewoner ging nog wel vaker onverwachts en voor langere tijd naar het buitenland op vakantie, vaak Spanje. Daarom maakte men zich langere tijd geen zorgen, totdat zijn brievenbus wel erg begon uit te puilen. De politie werd daarom gewaarschuwd.

De recherche van de politie is momenteel bezig met een onderzoek, zo bevestigd de politiewoordvoerder. In afwachting van dit onderzoek kan hij voorlopig nog geen verdere uitspraken doen over de doodsoorzaak of over hoe lang het lichaam er daadwerkelijk ligt.

foto boven: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink
foto’s onder: Timo Bouman / Persbureau Heitink