Vrachtwagen verwisselt van rijstrook en ramt hierbij een auto

Geplaatst op 31 juli 2019, om 12:53 uur

ARNHEM – Een auto is woensdag aan het begin van de middag in botsing gekomen met een vrachtwagen op de N325 bij Arnhem. In totaal zijn er drie voertuigen bij de aanrijding betrokken. Twee rijstroken zijn tijdelijk afgesloten geweest, wat een file vanuit het GelreDome tot gevolg had.

Het ongeval gebeurde rond 12:10 uur tussen industrieterrein IJsseloord en Velperbroek, in de richting van Velperbroek. Een bestelbusje met aanhanger reed op de linkerrijstrook, een vrachtwagen reed op de middelste rijstrook en de zwarte Opel reed op de rechterrijstrook. De vrachtwagen wilde van rijstrook verwisselen en heeft hierbij de auto links achter aangetikt en die is daarbij gaan tollen op de weg. Vervolgens heeft de zwarte Opel de derde auto geraakt, een bestelbus met aanhanger. Uiteindelijk kwam de auto tegen de vangrail tot stilstand. De bestelbus met aanhanger was doorgereden naar het tankstation een paar honderd meter verderop, waar de schadeafhandeling verder wordt geregeld.

Ambulance
Twee rijstroken zijn lange tijd afgesloten geweest, ook de afslag naar het tankstation was deels afgesloten. De weg is inmiddels weer vrijgegeven. De bestuurder van de auto werd in de ambulance gecontroleerd op eventuele verwondingen. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De zwarte Opel wordt afgesleept door een berger.

foto’s: Persbureau Heitink