Zwemmer dood gevonden in Waal na grote zoektocht

Geplaatst op 26 juli 2019, om 20:21 uur

NIJMEGEN / OOIJ – In de Waal ter hoogte van Vlietberg in Ooij is een persoon te water geraakt. Het slachtoffer is inmiddels gevonden, zo bevestigen de hulpdiensten.

De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden rond 19:35 uur opgeroepen en zijn ter plaatse gekomen. Er was geruime tijd een zoekactie gaande, waarbij onder andere brandweerboot en politieboot aanwezig waren. Volgens de politie zou iemand daar onder water zijn verdwenen en niet meer boven gekomen zijn. Het slachtoffer, een man, wordt sindsdien vermist, zo meldt de politiewoordvoerder via Twitter. Volgens getuigen ging het om een man van buitenlandse afkomst.

Slachtoffer
Er is een slachtoffer gevonden, zo wordt gemeld door de woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De politiewoordvoerder kon lange tijd niet bevestigen dat er een lichaam was gevonden, maar wel zij gaven wel aan dat er een zoekactie gaande was naar een man. Het slachtoffer die gevonden is, is overleden.

Er is was ook een duikteam vanuit Arnhem onderweg en ter plaatse in de zoektocht naar de vermiste man. Zij hebben geholpen met het bergen van het lichaam.

foto’s: Fernando Bot / Persbureau Heitink