Dumpertruck van 23 ton in brand gestoken bij Wylerbergmeer - GelreNieuws.nl

Dumpertruck van 23 ton in brand gestoken bij Wylerbergmeer

Geplaatst op 21 augustus 2019, om 03:27 uur

BEEK-UBBERGEN – Bij het recreatieplas Wylerbergmeer in Beek-Ubbergen is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote dumpertruck van ruim 23 ton in brand gestoken. Het gaat om de dumpertruck van Volvo A30F.

De eerste melding van de brand kwam rond 00:40 uur bij de brandweer binnen. Een getuigen, die er in de buurt woont, had een harde knal gehoord. Hij ging er direct op af en moest hiervoor ongeveer 10 tot 15 minuten lopen en zag toen hij aankwam direct de brand, waarna hij de brandweer belde, zo verklaarde hij. De brandweer liet nog een extra waterwagen komen met zeker duizenden liters water aan boord.

Afgesloten
Het Wylerbergmeer is gesloten vanaf halverwege juni tot en met begin september vanwege uitbaggering. De plas wordt in de strijd tegen onder andere blauwalg uitgebaggerd. Het strand, de ligweides en de toegangswegen zijn dan uit veiligheidsoverwegingen voor het publiek verboden terrein. Alleen de doorgang naar het fietspad richting de Thornsche Molen over de parkeerplaats en het wandelpad aan de noordoostzijde van de plas zijn nog toegankelijk.

Tekst gaat verder onder de video

Forse schade
De brand in de truck is aangestoken, zo laat de brandweer weten. Het gaat om een Volvo A30F die een operationeel gewicht heeft van 23.3 ton en een laadvermogen van 28 ton. Het ging daarom ook om een enorme machine. Nieuw zijn deze machines tonnen waard, maar ook tweedehands zijn ze nog tenminste 120.000 euro waard. De brandweerlieden hebben alle andere voertuigen op het terrein nog gecontroleerd op brandhaarden, maar dit bleek niet zo te zijn. Wel verklaarde de brandweer dat zij hier al meermaals zijn geweest voor eerdere branden, dat waren toen voornamelijk bouwketen.

De brand woedde bij de twee linker achterwielen, die flink in vuur en vlam stonden op het moment dat de brandweer arriveerden. De vlammen bij de truck waren er redelijk snel af, maar om de wagen weer terug te brengen naar normale temperaturen ging een tijd overheen. De brandweer heeft lang moeten nablussen omdat het olie van de aandrijving van de achterassen nog kokend heet was en het rubber nog zacht gesmolten was. De schade aan de wagen als de economische schade is fors. Op de wagen moeten tenminste twee nieuwe banden en andere elementen van de wagen moeten vervangen of gerepareerd worden.

De aannemer wordt hiervoor in kennis gesteld. De politie onderzoekt de brand.

foto’s: Dylan J√ľnemann / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com