Hennepkwekerij ontdekt na forse woningbrand in Nijmegen

Geplaatst op 4 augustus 2019, om 10:12 uur

NIJMEGEN – Tenminste één woning in Nijmegen heeft zondagochtend forse schade opgelopen door een grote brand aan de Kluijskamp 10e straat in Nijmegen. Twee geparkeerde voertuigen voor het huis stonden in brand. Dat vuur sloeg eerst over naar de overkapping en vervolgens naar de rest van de woning.

De brandweer heeft het vuur, dat rond 04:45 uur gemeld werd, geblust. Echter konden zij niet voorkomen dat de woning onbewoonbaar is verklaard. Een naastgelegen woning liep ook flinke schade op. Ook de auto’s zijn compleet verwoest door het vuur. Niemand raakte gewond. De bewoners waren tijdelijk opgevangen door de buren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hennepkwekerij
Bij het controleren van de naastgelegen woningen heeft de brandweer ook een wietkwekerij ontdekt. “Dat was per toeval. De wietkwekerij was niet meer in gebruik en vonden we bij een woning verderop. Die woning liep verder geen schade op bij de brand”, zegt hij. De bewoner is opgepakt voor de wietkwekerij. De politie doet hier verder onderzoek naar.

De oorzaak van de brand is nog niet geheel duidelijk, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Onderzoek zal definitief de oorzaak moeten vaststellen.

foto’s: Beau van Munster / Persbureau Heitink