Vermiste kat Kiki na 10 jaar weer terug: “Wij zijn erg blij dat onze kat weer terug is”

Geplaatst op 21 augustus 2019, om 21:07 uur

EEFDE – Ongeveer 10 jaar geleden hadden kat Kiki en haar familie nog een gelukkig leven samen, tot zij van de één op de andere dag vermist raakte. De spanning waar ze verbleef was in het begin duidelijk aanwezig en eigenlijk had haar familie al de hoop opgegeven de kat ooit nog terug te zien, tot dinsdagmiddag het asiel in Roosendaal belde. Zij gaven aan dat zij kat Kiki, die inmiddels ongeveer 14 jaar oud is, terug hadden gevonden. De familie was erg blij en verrast door dit geweldige nieuws.

Ongeveer 10 jaar terug begon de narigheid. De familie verhuisde toen vanuit Leusden naar Eefde en heeft de twee katten die zij toen hadden naar hun moeder/oma gebracht die in Bergen op Zoom woonde. Dit met als reden dat een verhuizing veel stress veroorzaakte voor de familie, maar natuurlijk ook voor de katten. Bij het tijdelijke adres waar ze verbleven, zat ze meerdere weken binnen. Op een bepaald moment gingen de katten toch de tuin in, waarna één kat terug naar binnen ging en de 4-jarige kat Kiki nog één keer omkeek en daarna voorgoed wegliep. Althans, zo leek het.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tekst gaat verder onder de advertentie

Dachten nooit meer terug te zien
Afgelopen dinsdag aan het begin van de middag belde het asiel in Roosendaal op naar de man des huizes dat zij een kat hadden gevonden, die was binnengebracht door een vrouw. Die vrouw heeft de kat afgelopen maanden af en toe brokjes gegeven omdat ze dacht dat het mogelijk een zwerfkat was. Daarom heeft ze op een bepaald moment de kat kunnen vangen en naar het asiel gebracht. In het asiel bleek, via de chip, dat de kat als vermist was opgegeven. Via de chip kwamen ze uit op het telefoonnummer van de vader van de familie. De met stomheid geslagen vader reageerde: “We hebben helemaal geen kat meer.” Toen zij de naam van de kat vertelde begon er duidelijk een belletje te rinkelen en gaf hij aan dat Kiki al ruim 10 jaar geleden weg was gelopen en nooit meer terug was gezien.

Na het ophalen uit het asiel is de familie nog naar de dierenarts bij hen in de buurt geweest, waar de kat medisch is nagekeken. Daar hebben zij de chip nogmaals uitgelezen om zeker te zijn dat het écht hun kat is, dit bleek dus gelukkig wel te kloppen. Na de medische check bleek Kiki een tumor te hebben die vermoedelijk door ouderdom was ontstaan. De dierenarts verwacht dat dit operatief goed verholpen kan worden en zal deze operatie morgenochtend uitvoeren. Ze mist wel twee hoektanden, vermoedelijk door haar zwervend bestaan, maar dit kon volgens de dierenarts geen kwaad.

Waar Kiki al die jaren is geweest, is niet bekend. Het lijkt erop dat ze lange periode zwervende is geweest. Kiki is na een dag al redelijk rustig geworden. Ze is nog wel licht schuw, maar is niet verwilderd geraakt wat vrij bijzonder is gezien de omstandigheden.