Al eerder ongeval met kermisattractie Wijchen - GelreNieuws.nl

Al eerder ongeval met kermisattractie Wijchen

Geplaatst op 18 september 2019, om 15:11 uur

WIJCHEN – Het is niet de eerste keer dat er een ongeval heeft plaatsgevonden met kermisattractie Deca Dance. In september 2017 ging het ook al in Wijchen mis, een meisje raakte daarbij gewond.

Da blijkt uit berichtgevingen die in 2017 zijn gedaan. Het slachtoffer zou toen te vroeg op de draaiende schijf van de break dance-attractie zijn gestapt. “Zoals altijd riep ik om dat niemand de vloer op mocht tot alles helemaal stilstond, maar mensen gingen toch al op zoek naar een plekje”, vertelde exploitant Frank Vale destijds aan het Brabants Dagblad. “Het was er druk toen het incident zich voordeed.”

De attractie bleef na dit het ongeluk gewoon in bedrijf. Bij het ongeval maandagavond zijn twee mensen gewond naar het ziekenhuis gebracht. Vijf anderen raakten lichtgewond, zo maakte de politie bekend.

Tekst loopt door onder de advertentie

Onderzoek ongeval
Kermisattractie Deca Dance is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in beslag genomen en afgevoerd voor onderzoek. Het is voor het eerst dat dit gebeurt, bevestigt een woordvoerster van de NVWA woensdag aan Omroep Gelderland. ‘Meestal gebeurt het onderzoek ter plekke’, aldus de woordvoerster. ‘Nu is het voor het onderzoek beter dat de attractie in onderdelen is afgevoerd om te bekijken wat er misging.’

Hoe het maandagavond zo mis heeft kunnen gaan is nog niet duidelijk. Een karretje zou zijn afgebroken en door de vloer zijn gezakt.