Bestuurder bestelbus in kritieke toestand na ongeval A50

Geplaatst op 27 september 2019, om 17:35 uur

ARNHEM – Op de A50 bij Arnhem is vrijdagmiddag een ernstig ongeval gebeurd nadat er een file was ontstaan door een eerdere ongeval op de A12.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het ongeval op de A12 gebeurde omstreeks 14.40 uur iets voorbij knooppunt Grijsoord richting Arnhem. Drie auto’s kwamen daarbij met elkaar in botsing, waarna één van de auto’s tot stilstand kwam tegen de middenvangrail. Rijkswaterstaat had twee rijstroken afgekruist vanwege de aanrijding. Hierdoor is er file ontstaan vanuit Ede en op de A50 vanuit Oss.

Omstreeks 14.50 uur gebeurde het ongeval op de A50 richting Apeldoorn, ter hoogte van knooppunt Grijsoord. Een bestelbus had vermoedelijk de file over het hoofd gezien. Hij botste achterop een vrachtwagentrailer. De bestuurder zat bijna een uur bekneld en is bevrijdt door de brandweer. Hij is onder begeleiding van de politie per spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek. Een traumahelikopter landde op de snelweg, waardoor de snelweg ook geruime tijd volledig dicht zat.

foto’s A12: Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Foto’s A50: Roland Heitink/Persbureau Heitink