Bestuurder snorscooter gewond bij heringerichte Apeldoornseweg

Geplaatst op 20 september 2019, om 06:56 uur

ARNHEM – Bij een aanrijding op de kruising Apeldoornseweg met de Dalweg in Arnhem raakte de bestuurder van een snorscooter gewond Dit gebeurde op de nieuw ingerichte Apeldoornseweg, waardoor het misgegaan lijkt te zijn.

Tekst gaat verder onder advertentie

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De snorscooter reed in de van richting Arnhem centrum, evenals de automobiliste. Op het kruispunt wilde de bestuurder van de auto, een vrouw, de Dalweg inslaan. Na een tijdje gewacht te hebben op tegemoetkomend verkeer, sloeg de automobiliste de zijstraat in en kwam daar de haar achterop rijdende snorscooter tegen.

Nieuw ingericht
De afgelopen maanden heeft de Apeldoornseweg een nieuwe indeling gekregen. Een onderdeel hiervan is dat het fietspad, wat er oorspronkelijk al lag, nu een dubbel fietspad is geworden. Als je als automobilist richting de stad rijdt moet je dus de fietsers vanuit het centrum als naar het centrum rijden en de fietsers die vanaf de Dalweg richting stad afslaan, in de gaten houden. Op dit moment brandde ter hoogte van het kruispunt met de Dalweg de straatverlichting niet optimaal, waardoor het kruispunt vrij donker was.

De bestuurder van de snorscooter is ter controle overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. De automobiliste kon geschrokken haar weg vervolgen.

foto’s: Timo Bouman / Persbureau Heitink