Beveiliger en hond geschopt door agressieve man in station Nijmegen - GelreNieuws.nl

Beveiliger en hond geschopt door agressieve man in station Nijmegen

Geplaatst op 10 september 2019, om 17:14 uur

foto: PolitieNIJMEGEN – Afgelopen vrijdagavond op 5 september heeft er een ruzie plaatsgevonden op het station in Nijmegen. Hierbij is een beveiliger geschopt en ook een hond van één van de beveiligers heeft hierbij een trap gehad. De verdachte, een man, is aangehouden.

Tekst gaat verder onder de advertentie


Een man kwam die avond rond 21:30 uur het station binnen, zonder vervoersbewijs, en liep toch de poortjes door. De man werd aangesproken door een medewerker van de beveiliging van het station. De man vertoonde hierbij agressief gedrag richting deze beveiliger. De beveiliger heeft op zijn beurt hulp ingeroepen van NS-medewerkers en een andere beveiliger met een hond.

Aangehouden
De man werd even later dusdanig agressief dat hij een beveiliger schopte en de hond van een andere beveiliger ook een schop heeft gegeven. Inmiddels werden verschillende politie-eenheden richting het station gestuurd om de man aan te houden. Toen de agenten aanwezig waren, bond de man duidelijk in.

De verdachte, een 26-jarige man uit Wijchen, is aangehouden voor onder andere mishandeling, zo laat de politiewoordvoerder weten. De politie geeft aan dat ‘wij agressie tegen mensen met een publieke taak altijd afkeuren’.

‘Station Nijmegen wordt geteisterd’
Een omstander, die anoniem wil blijven, gaf na dit voorval tegenover GelreNieuws aan dat het het station ‘geteisterd zou worden’ door veelal buitenlandse mensen die erg aanwezig en vaak agressief zijn. De politiewoordvoerder zei hierover dat hij, en de teamchef van Stad Nijmegen, zich hierin niet herkent. ‘In en bij het station Nijmegen zien we eenzelfde soort beeld als in het centrum van onze stad. Denk hierbij aan de relatief lichtere vergrijpen, zoals winkeldiefstal, overlastgevende personen, alcohol drinken op publieke plek etc.’

De NS laat weten dat zij geen toename van het aantal incidenten in Nijmegen zien ten opzichte van voorgaande jaren. ‘Wat we in het algemeen zien is een daling van het aantal incidenten, maar met wel een verschuiving naar de poortjes in plaats van in de trein. Dat komt omdat men door langs de poortjes te kunnen al een geldig vervoersbewijs moet hebben.’

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com