Boze huurders Doesburg na drama: ‘CV-ketels al jaren niet gekeurd’

Geplaatst op 11 september 2019, om 22:21 uur

DOESBURG – Veel huurders van Woonservice IJsselland in Doesburg zijn boos na het drama dat zich eerder vandaag afspeelde in hun woonplaats. Ze zijn boos omdat hun CV-ketels al jaren niet zijn gecontroleerd, wat een gevaar op koolmonoxide oplevert. Daarnaast vinden zij dat er koolmonoxidemelders moeten worden geplaatst door de woningbouw.

Volgens diverse huurders is hun installatie in 2012 voor het laatst gecontroleerd, zo meldt dagblad De Gelderlander. Dit geven bewoners aan op de bijeenkomst die de gemeente Doesburg heeft georganiseerd in de sportkantine van SC Doesburg, in samenwerking met Woonservice IJsselland en de brandweer. Er kwamen ruim tweehonderd bewoners op de bijeenkomst af.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

‘Onzin!’
‘Hoe kunt u ons en de andere Doesburgers garanderen dat onze huizen veilig zijn? Ik keek vandaag zelf naar mijn cv-ketel en zie op een sticker dat hij er in 2012 voor het laatst onderhoud is geweest. Wij wonen twee deuren verder’, zo zegt één van de aanwezigen. Daarop reageerde de directeur van Woonservice IJsselland dat eens in de twee, drie jaar periodiek worden gecontroleerd. Daarop werd luid in de zaal ‘onzin’ geroepen.

Één van de zoons van de omgekomen man was aanwezig en had heel veel moeite met de reacties en de houding van Woonservice IJsselland, zo zegt dagblad De Gelderlander. ‘Ik merk dat de woningbouwvereniging in de verdediging schiet. Mijn vader is dood en mijn moeder en broertje liggen in het ziekenhuis. Ik maak mij grote zorgen’, zo liet hij via een tolk weten. De zoon liet zich bijstaan door een letselschadeadvocaat.

Het plaatsen van een eventuele koolmonoxidemelder is wel aan de huurder zelf, zo liet de verhuurder weten.