Brandweer bevrijdt paard uit sloot in Doornenburg - GelreNieuws.nl

Brandweer bevrijdt paard uit sloot in Doornenburg

Geplaatst op 19 september 2019, om 18:01 uur

DOORNENBURG – Brandweerlieden van Gendt en Heteren hebben donderdag een paard uit de sloot aan de Krakkedel in Doornenburg gehaald. Het dier kon niet meer zelfstandig uit de sloot komen, zo liet de brandweer weten.

Tekst gaat verder onder advertentie


Tijdens snoeiwerkzaamheden trof men een paard aan in de sloot die er niet meer zelfstandig uit kon komen. Mede door het gewicht is besloten de hulpverleningsvoertuig vanuit Heteren naar Doornenburg te laten komen, gezien die een kleine hijskraan op het voertuig heeft zitten.

Uitgeput
Brandweerlieden hebben de eigenaar van het paard weten te achterhalen. Het paar was uitgeput en is mede hierdoor door de brandweer met de kraan uit het water getild. Inmiddels staat het paard weer in haar eigen stal en lijkt niet gewond te zijn geraakt.

“Nadat al het gebruikte gereedschap en de waadpakken weer te hebben gereinigd, zijn alle brandweervrijwilligers weer naar zijn werkgever gegaan om verder te gaan met de werkzaamheden die zij voor deze melding hebben moeten staken.” Aldus brandweer Gendt op Facebook.

foto’s via Facebook: Brandweer Gendt