Drama in Doesburg: `Moeder en kind buiten levensgevaar` - GelreNieuws.nl

Drama in Doesburg: `Moeder en kind buiten levensgevaar`

Geplaatst op 11 september 2019, om 16:29 uur

DOESBURG – Na het koolmonoxidedrama deze ochtend in Doesburg, waarbij een vader overleed en moeder en kind zwaargewond raakten, zijn de moeder en haar kind inmiddels buiten levensgevaar. Leden van de familie belde die ochtend zelf 112.

In het huis aan de Monseigneur Bekkerslaan woonden veertien gezinsleden uit Ethiopië, meldt de veiligheidsregio. 12 kinderen samen met moeder en vader. De vader kwam om het leven. De moeder en een kind lagen in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar zijn inmiddels buiten levensgevaar. De andere kinderen zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar raakten niet gewond. Zij zijn opgevangen door de moskee.

De familie die woont in Doesburg alarmeerde ’s ochtends zelf de hulpdiensten nadat meerdere gezinsleden onwel waren geworden, zo meldt De Gelderlander. Hoe de koolmonoxide vrij is gekomen, is nog niet bekend. Een defecte cv-ketel zou de oorzaak kunnen zijn, maar daar wordt nog onderzoek naar gedaan. De verhuurder van de twee woningen waarin de familie woont, Woonservice IJsselland, ziet vooralsnog geen enkele reden om aan te nemen dat er iets mis was met de cv-installatie.

Tekst gaat verder onder de video

Moskee
Burgemeester van der Meijs noemt het één van de zwartste dagen in het bestaan als burgemeester. De gemeente kijkt hoe het gezin zo goed mogelijk opgevangen kan worden. ‘Ze noemt het gezin goed ingeburgerd. De kinderen zitten hier op school. Het is gewoon een Doesburgse familie die dit overkomt. Het is een slag voor de stad’, aldus de burgemeester. Daarbij maakt ze ook complimenten aan de moskee: ‘Die is daar direct ingesprongen. En die dat heel goed doen. Ze worden omringd.’

Vier van de kinderen, waaronder het kind dat gewond is geraakt, zit op basisschool De Horizon in Doesburg. Het koolmonoxidedrama is vanochtend in de klas besproken. Om 14:00 uur was er een bijeenkomst voor onder meer de ouders, waarbij ook iemand van Slachtofferhulp aanwezig was. De school laat weten dat de moeder en het kind buiten levensgevaar verkeren.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com