Flinke rook bij schuurbrand in Dieren

Geplaatst op 16 september 2019, om 04:15 uur

DIEREN – Meerdere brandweereenheden zijn zondag op maandagnacht druk geweest met het blussen van een flinke schuurbrand aan de Meester Troelstrastraat in Dieren. Wat de oorzaak van de brand is, is nog onbekend.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brand brak rond 23.45 uur uit. Het ging om meerdere schuurtjes aan elkaar wat ongeveer zo’n 15 tot 20 meter groot was. In de schuur zat een flinke kelder die ook volledig in de brand stond.

Rookontwikkeling
Bij de brand kwam veel rook en stoom vrij. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Drie woningen werden vanwege de brand ontruimd. De rook was van een flinke afstand al zichtbaar.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Het is nog onduidelijk wat er speelt rond om de woning. Volgens omstanders is afgelopen donderdagnacht een inval door de politie in de woning geweest. Ook zou de politie de afgelopen dagen vaker langs zijn geweest. Bij de woning hebben al vaker conflicten afgespeeld. Eerder brandde een auto uit en afgelopen week is er op klaar lichte dag de ramen van de woning ingegooid.

foto: Melvin/Persbureau Heitink

Foto ingestuurd door: Jeffrey Vesterink