OM eist geen celstraf, maar TBS tegen vader na dood eigen zoon - GelreNieuws.nl

OM eist geen celstraf, maar TBS tegen vader na dood eigen zoon

Geplaatst op 6 september 2019, om 14:00 uur

ARNHEM – De rechtszaak tegen de vader die zijn eigen zoon Bekiro (12) eind vorig jaar in Arnhem heeft doodgestoken met een zwaard is vandaag geweest. Het Openbaar Ministerie wil dat de verdachte geen celstraf krijgt, maar TBS met dwangverpleging.

Volgens de Officier van Justitie is de verdachte, Tefvik G. zo ziek dat een gevangenisstraf niet op zijn plaats is. G. doodde zijn zoon Bekiro met een zwaard, nadat hij eerst de broer van Bekiro, de 15-jarige Emre, wilde aanvallen. Naar eigen zeggen was hij niet zichzelf en was hij onder invloed van demonen.

G. stond vandaag voor de rechter in Arnhem. In de rechtszaal zei hij dat het spookte in het huis aan de Dragonstraat. Ook gaf hij aan de laatste momenten van Bekiro nog steeds voor zich te zien, zo meldt Omroep Gelderland. ‘Dat ik het zwaard uit de kast pakte en Emre, mijn oudste zoon, wilde steken. Bekiro stapte ertussen. Ik ben met hem verder gegaan en zie nu nog steeds voor me hoe ik het zwaard weer uit hem trek’, zei G. Zijn daad heeft hem veel pijn gedaan, zei G. vrijdag. ‘Ik hield heel veel van mijn zoons. Dit is niet wat ik wilde. Ik wilde hele goede vader zijn. Dit is mij overkomen.’

De dood van Bekiro had grote impact in Arnhem. In onder andere de Turkse moskee in Presikhaaf werd een herdenkingsdienst voor het slachtoffer gehouden. Daar waren destijds een paar honderd mensen aanwezig. Ook liepen nog ongeveer 150 mensen mee in een stille tocht.