Scholier (11) overleden na ernstige aanrijding met auto - GelreNieuws.nl

Scholier (11) overleden na ernstige aanrijding met auto

Geplaatst op 3 september 2019, om 15:57 uur

PERSINGEN – Een 11-jarig meisje uit Millingen aan de Rijn is dinsdagmiddag overleden na een ernstige aanrijding met een auto op de Thornsestraat (N840) in Persingen, nabij Nijmegen. Een ander meisje werd ook geraakt door de auto, zij raakte gewond.

Het gebeurde iets voor 15:00 uur. De scholier zat op een fiets toen die in aanrijding kwam met een auto. De auto waarmee de scholier geschept werd, staat in een weiland, ruim 200 meter verderop. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De hulpverlening werd direct groots opgeschaald. Zo kwamen er meerdere brandweervoertuigen, ambulances en een traumahelikopter op het ongeval af. Helaas heeft deze hulp niet mogen baten voor de 11-jarige scholier. De familie van het meisje is in kennis gesteld, zo laat de politie weten via Twitter.

Tekst gaat verder onder de video

Campagne Veilig Verkeer Nederland
Veilig Verkeer Nederland heeft momenteel een grote campagne lopen omdat de scholieren, na de zomervakantie, allemaal weer de weg opgaan. “Na de zomervakantie”, zo melden zij, “vallen er bijna twee keer zo veel verkeersslachtoffers onder scholieren dan in de rest van het jaar. Daarom roepen we in deze periode automobilisten op om meer rekening te houden met fietsende scholieren. Ook geven we ouders advies over voorbereidingen op de nieuwe fietsroute naar het voortgezet onderwijs.” Aldus Veilig Verkeer Nederland.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. De toedracht wordt momenteel onderzocht, zo laat de politiewoordvoerder weten. De Thornsestraat is de komende uren dicht. Het droneteam van de politie maakt beeld van bovenaf ten behoeve van het onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com