Twee zwaargewonden na aanrijding met veekar

Geplaatst op 16 september 2019, om 12:33 uur

LENGEL – Op de kruising van de Borgstraat met de Hartjensstraat in het buitengebied van Lengel heeft maandagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een 45 km/uur wagentje. Hierbij zijn twee personen zwaargewond geraakt, aldus de politie.

De aanrijding gebeurde rond 11:45 uur, waarna onder andere de brandweer en traumahelikopter werden gealarmeerd en ter plaatse kwamen. Twee voertuigen, waarvan er één een veekar vervoerde, raakten met elkaar in botsing. Het 45 km/uur wagentje heeft de veekar achter de andere auto geraakt, waarna de veekar om is gevallen en in een weiland terecht kwam. In de veekar werden zes kalveren vervoerd, maar deze zijn niet gewond geraakt. De kalveren zijn naar een andere wagen overgeplaatst.

De bestuurder en bijrijder zijn zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, waarvan één onder begeleiding van de trauma-arts. Beiden zwaargewonden zaten in het 45 km/uur wagentje. De verkeersongevallenanalyse van de politie gaat onderzoek verrichten naar de oorzaak van het ongeval.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink