Vader overleden, moeder en kind in ernstige toestand na koolmonoxidevergiftiging - GelreNieuws        

Vader overleden, moeder en kind in ernstige toestand na koolmonoxidevergiftiging

Geplaatst op 11 september 2019, om 07:30 uur

DOESBURG – Op de Monseigneur Bekkerslaan in Doesburg zijn meerdere hulpdiensten bezig geweest met een groot incident. Bij een koolmonoxidevergiftiging is de vader van een gezin overleden en zijn de moeder en een kind in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten werden rond 7:00 uur gealarmeerd voor een reanimatie, maar zij schaalden vrij snel op naar GRIP 1. Dit zorgt voor betere communicatie onder de hulpdiensten. Ook zijn er zeker acht ambulances ter plaatse en één traumahelikopter. Een tweede traumahelikopter is onderweg afgemeld.

Meerdere reanimaties
De hulpdiensten kregen een melding van meerdere personen met ernstige gezondheidsproblemen, zo laat de woordvoerder weten. Zij hebben daarom opgeschaald om voldoende ambulances ter beschikking te hebben. Volgens de woordvoerder van de brandweer zaten er 14 personen in twee woningen, die inmiddels was omgebouwd tot één woning. In de woning zaten asielzoekers. Er zijn meerdere slachtoffers gevallen, waarvan er zeker drie zijn gereanimeerd.

Volgens een woordvoerder van de hulpdiensten is er geen sprake van een geweldsincident. De hulpdiensten houden ernstig rekening met koolmonoxidevergiftiging, aldus de brandweer. De situatie is volgens hem inmiddels wel veilig.

foto’s: Melvin / Persbureau Heitink & Roland Heitink

video: Roland Heitink