Wijchense brandweerwagen betrokken bij ernstig ongeval in Duitse Weeze - GelreNieuws.nl

Wijchense brandweerwagen betrokken bij ernstig ongeval in Duitse Weeze

Geplaatst op 23 september 2019, om 14:41 uur

foto: Patrick ApenhorstWEEZE / WIJCHEN – Bij een ernstig ongeval in het Duitse Weeze is een Nederlandse brandweerwagen betrokken geraakt. Het slachtoffer is levensbedreigend gewond geraakt, aldus Duitse media. De brandweerman met zijn wagen uit Wijchen raakte niet gewond, maar is wel erg geschrokken.

Bij het ongeval, dat rond 08:15 uur plaatsvond, raakte het slachtoffer levensbedreigend gewond. De man zat die ochtend hulpeloos op het fietspad en een automobilist zag dit en stopte. Hij belde de ambulance, maar nog voordat de Duitse hulpdiensten ter plaatse konden komen, sprong de man op en rende de weg op. Hij werd daar op zijn hoofd geraakt door de buitenspiegel van de toevallig passerende Wijchense brandweer. Een traumahelikopter rukte ook uit naar de ongevalslocatie. De 53-jarige man raakte levensbedreigend gewond en is naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie.

Erg geschrokken
Deze brandweerwagen is een logistieke voertuig vanuit de post Wijchen. De brandweerman reed daar omdat collega’s van hem aan het oefenen zijn bij het brandweeroefencentrum in het Duitse Weeze, waar hij nieuwe ademluchttoestellen moest leveren. De brandweerman raakte lichamelijk niet gewond, maar is wel enorm geschrokken, zo laat de brandweerwoordvoerster weten.

Waarom de man plotseling opsprong en de straat op rende, kon de Duitse politie nog niet zeggen. De weg was volledig gesloten in beide richtingen, maar is inmiddels weer open.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com