Auto rijdt in op voetganger bij wijkcentrum in Nijmegen - GelreNieuws.nl

Auto rijdt in op voetganger bij wijkcentrum in Nijmegen

Geplaatst op 6 oktober 2019, om 20:28 uur

NIJMEGEN – Zondagpchtend rond 08.00 uur werd gemeld dat op een parkeerplaats aan de Couwenbergstraat enkele auto’s stonden die voor ernstige geluidsoverlast zorgden, er zou een conflict gaande zijn. Eén bestuurder zou tegen een persoon en gebouw zijn aangereden en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor.

Meerdere politie-eenheden gingen die kant op. Agenten zagen de betreffende auto op de Winkelsteegseweg rijden en zetten de achtervolging in. Vanaf de Topaasstraat gingen de drie inzittenden te voet verder. Zo ook de agenten, die het drietal na een zoekactie wisten aan te houden.

De politie stelde uitgebreid onderzoek in op de plaats van de aanrijding. Een wijkcentrum bleek schade te hebben opgelopen, onder meer is een muur ontzet, en ook een lantaarnpaal was omver gereden. Er is sporenonderzoek verricht en onder meer in de omgeving gezocht met een speurhond. De persoon die werd aangereden en vermoedelijk gewond raakte is niet meer aangetroffen.

Diverse aangetroffen auto-onderdelen zijn voor het onderzoek veiliggesteld. De achtergelaten auto op de Topaasstraat en een aantal aangetroffen goederen zijn eveneens voor verder onderzoek in beslag genomen. Van enkele getuigen is een verklaring opgenomen. De drie verdachten, inwoners van Nijmegen van 24 en 25 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Zij worden verhoord.

Oproep
De recherche heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met de aangereden persoon. Hierbij dan ook de oproep aan diegene om zich bij de politie te melden. Ook getuigen die iets gezien of gehoord hebben op de parkeerplaats aan de Couwenbergstraat, en nog niet met agenten hebben gesproken, worden verzocht om contact op te nemen; dit kan via telefoonnummer 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com