Bewoner aangehouden bij woningbrand Bemmel

Geplaatst op 5 oktober 2019, om 04:18 uur

BEMMEL – Vrijdag op zaterdagnacht heeft een brand plaats gevonden in een appartement aan de Beeringen in Bemmel. De brand werd omstreeks 01:30 uur gemeld als een brandgerucht.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het om een daadwerkelijke brand te gaan, in een appartement boven de supermarkt Albert Heijn. Op de 2e etage, dus de derde bouwlaag van de vier, bleek brand te zijn in de woning. Door middel van een ladder is de brand weer op de galerij gekomen en konden zij met de trap verder omhoog naar de tweede etage. De brandweer had het vuur snel onder controle.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ambulance
Volgens de officier van dienst van de politie, zijn twee woningen tijdelijk geëvacueerd. De bewoner had vermoedelijk rook in geademd en hiervoor werd met spoed een ambulance opgeroepen. De ambulancedienst heeft de man nagekeken, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Aanhouding
De situatie in de woning was dusdanig argwanend dat er vermoeden bestaat van opzet. De politie, die met meerdere wagens ter plaatse waren, heeft de man, nadat die gecontroleerd was in de ambulance apart genomen en gefouilleerd. Hierna is de man gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.

Afwikkeling
Salvage is ter plaatse gekomen ter beoordeling van de schade in het appartement. De forensische opsporing van de politie gaat de woning onderzoeken. De politie ter plaatse kon niet bevestigen waarvoor de man is aangehouden, maar wel dat hij is aangehouden.

Foto’s & video: Dylan Jünemann/Persbureau Heitink