‘Doorrijder gezocht na ernstig ongeval A50’ - GelreNieuws.nl

‘Doorrijder gezocht na ernstig ongeval A50’

Geplaatst op 8 oktober 2019, om 21:19 uur

HETEREN – De familie heeft een foto openbaar gemaakt van het slachtoffer dat in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig ongeval heeft gehad. Ze zijn op zoek naar getuigen.

Het ongeluk gebeurde die nacht even voor 4.30 uur ter hoogte van de afrit Heteren. De bestuurder uit het wrak raakte zwaargewond. Hij was per ambulance met spoed naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen overgebracht.

De zus van het slachtoffer heeft dinsdag het volgende op Facebook. Ze zijn niet op zoek naar de schuldige, maar naar getuigen die meer informatie voor de familie heeft:

Vrijdag op zaterdagnacht (5 oktober 2019) om 04.27 uur heeft mijn broer een ernstig ongeluk gehad op de A50 ter hoogte van Heteren. Er reed een bestuurder op de linkerbaan met een gangetje van 80 km per uur. Aangezien de bestuurder links bleef rijden en niet naar rechts ging heeft mijn broer besloten om hem uiteindelijk rechts in te halen. Vanaf dat moment kwam de bestuurder ineens naar rechts waardoor mijn broer moest uitwijken terwijl hij 120 km per uur reed, op de vangrail afreed en zo 15 meter verderop gelanceerd werd en nog meerdere keren over de kop heen is geslagen.

Mijn broer is zeer ernstig gewond geraakt, had een interne bloeding waar hij 5 liter bloed bij is verloren en hersenletsel. Hij heeft al zijn botten gebroken en een scheur in zijn halsslagader. Op het moment ligt hij nog op de intensive care in het Radboud UMC in Nijmegen.

Heeft u tips? Dan kunt u een privé bericht sturen naar de zus van het slachtoffer.