Gewonde na frontale botsing op de N787 in Eerbeek

Geplaatst op 2 oktober 2019, om 20:53 uur

EERBEEK  – Op de Lageweg N787 in Eerbeek is woensdagavond een flinke frontale botsing gebeurd tussen twee personenauto’s. Bij de aanrijding raakte één persoon gewond.

Omstreeks 17.40 uur ontstond de aanrijding in Eerbeek. Één persoon is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto raakte lichtgewond maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder van de kleine auto kwam door nog onbekende oorzaak over de midden streep. De bestuurder van de BMW kon geen aanrijding meer voorkomen. Omstanders hoorde een flinke klap. Ze gingen meteen kijken en verleende eerste hulp.

Afgesloten
Vanwege de botsing was de weg in beide richtingen dicht. Buurtbewoners stonden bij de kruising om het verkeer om te lijden. Echter, was dit niet zonder gevaar, een van de bewoners werd zowat over zijn sokken gereden. Een bestuurster was zo druk met haar telefoon dat ze de buurtbewoner niet gezien had. Hij kon net op tijd weg stappen en daardoor een aanrijding voorkomen. De vrouw moest uiteindelijk alsnog omkeren omdat ze er niet langs kon. Na ongeveer een uur was de weg weer vrij en konden de wachtende vrachtwagens weer veder rijden.

De berger heeft beide auto’s weggesleept. Vermoedelijk kunnen beide auto’s total loss worden verklaard.