Slachtoffer (20) van vechtpartij in Doetinchem bekend - GelreNieuws.nl

Slachtoffer (20) van vechtpartij in Doetinchem bekend

Geplaatst op 14 oktober 2019, om 19:18 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van 13 oktober stevig moeten optreden omdat agenten belaagd werden in Doetinchem. Wat begon met een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid, eindigde in een massale vechtpartij waarbij naar schatting vijftig mensen zich tegen de politie keerden. Er zijn vier mannen aangehouden. Het slachtoffer van de vechtpartij heeft zich bij de politie gemeld.

Even na drie uur kwam er een melding binnen dat er stevig gevochten werd door tien mannen in een uitgaansgelegenheid aan de Grutstraat. Toen agenten daar kwamen, was een deel van de groep al vertrokken naar de Korte Kapoeniestraat. Daar werd een tot nu toe onbekende man door één persoon van de groep mishandeld. Toen agenten ingrepen keerde de groep zich tegen de politie.

De agenten gingen op linie staan en dreven de groep richting het Simonsplein. Steeds meer raddraaiers voegden zich bij de groep, waardoor er uiteindelijk ongeveer vijftig man tegenover acht politie agenten stonden. Er werd fors op de politie intrapt en geslagen. De agenten voelden zich in het nauw gedreven, trokken hun wapenstok en gebruikten pepperspray. Intussen werd er ook versterking aangevraagd. Het operationeel centrum (de meldkamer van de politie) stuurde uit heel Oost-Nederland politie-eenheden naar Doetinchem.

Agenten uit heel Oost-Nederland
Met ongeveer vijftig agenten en politiehonden werd de rust teruggebracht. Er werden vier mannen aangehouden, één van verdachten werd gebeten door een politiehond. Hij is door ambulancepersoneel behandeld. Eén van de agenten raakte gewond aan haar hand, ook zij kon ter plekke behandeld worden. De verdachten zijn twee mannen van 23 en 47 jaar uit ‘s-Heerenberg en twee mannen van 23 en 48 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Alle vier de verdachten zitten nog vast. Onderzoek richt zich er nu op wat er precies is gebeurd, wat de rol van deze vier aangehouden mannen was, maar ook of er nog meer mensen strafbaar waren. Als dat blijkt, kan het best zijn dat die later nog worden aangehouden. De politie vraagt getuigen nog steeds om beelden van die avond met hen te delen. Je kunt beeldmateriaal uploaden via deze link, vermeld daarbij procesnummer 2019455973.  Je kunt ook bellen met je informatie via 0900-8844.

Het slachtoffer van de mishandeling, een 20-jarige man uit Doetinchem, heeft zichzelf gemeld. De politie onderzoekt wat met hem is gebeurd en wie hier verantwoordelijk voor is.

Zie ook:

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com