Artikel

Twee zwaargewonden bij ernstig ongeval A12

Geplaatst op 6 oktober 2019 03:47 | Laatst bijgewerkt op 6 oktober 2019 10:43

DUIVEN – Op de A12 bij Duiven zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mensen zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeval. De snelweg was door het ongeluk urenlang afgesloten.

Het ongeval gebeurde even voor 00.30 uur. Een rode auto met daarin vier inzittenden stond stil op de rechterrijstrook. Een zwarte auto klapte vervolgens met hoge snelheid tegen de achterkant van de rode auto. Beide voertuigen kwamen op de linkerrijstrook tot stilstand.

Twee van de vier inzittenden uit de rode auto zijn zwaargewond geraakt. Ze zijn in verschillende ambulances met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de zwarte auto raakte ook gewond. Ook hij is mee naar het ziekenhuis. Daarnaast zal van hem een bloedtest worden gedaan om te kijken of hij onder invloed was van drugs, aldus de politie ter plaatse.

Waarom de rode auto stil stond op de snelweg is onbekend. De politie heeft ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan, hierdoor was de snelweg zeker tot 3.30 uur afgesloten bij afrit Duiven voor het verkeer richting Duitsland. Ze konden de weg vervolgen via de oprit van Duiven.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram

foto’s & video: Roland Heitink/Persbureau Heitink