Vrachtwagenchauffeur deelt heftig verhaal na dodelijk ongeval: “Het ziet er niet goed uit” - GelreNieuws.nl

Vrachtwagenchauffeur deelt heftig verhaal na dodelijk ongeval: “Het ziet er niet goed uit”

Geplaatst op 29 oktober 2019, om 08:58 uur

WIJCHEN – Naar aanleiding van een ernstig ongeval op de A73 ter hoogte van Wijchen heeft een vrachtwagenchauffeur, die betrokken was bij dit ongeval, zijn verhaal gedeeld op Facebook. Bij dit ernstige ongeval kwam een één persoon om het leven en raakten zes anderen gewond, waaronder twee kinderen. “Mijn wereld stond even stil”, aldus vrachtwagenchauffeur Roy.

tekst gaat verder onder advertentie

ZIE OOK: Dode bij ernstig ongeval op de A73 bij Wijchen

De chauffeur, Roy Meijer, begint zijn verhaal op dinsdagochtend rond 05:00 uur. Hij wordt dan wakker en handelt zijn ochtendritueel af. Roy stapt in zijn auto op weg naar zijn werk. “Rond 6.00 uur start ik mijn vrachtwagen en ik vertrek zodat ik op tijd op mijn eerste plaats van bestemming ben. Dit is rond 07:00 uur lossen in Nijmegen.” Aldus Roy. Nadat hij daar gelost heeft, gaat hij geladen door naar Bergen, alwaar hij 8 gitterboxen in zijn trailer erbij zit. Met die vracht is het de bedoeling dat Roy in Duiven aankomt, maar op de A73 ter hoogte van Wijchen gaat het mis.

Een harde, doffe klap
Op de A73 is file ontstaan naar aanleiding van een eerder ongeval. Roy ziet de file tijdig en remt af op de motor en komt zodoende rustig tot stilstand. Voor hem staat een zwarte Volvo personenauto. Aangezien hij inmiddels volledig stilstaat, besluit Roy drinken te pakken uit zijn koelkast in de cabine van zijn truck. “Ik schuif de koelkast open en vanuit het niets een harde, doffe klap! Alles wat in mijn cabine staat vliegt me om de oren! Spullen waarvan ik dacht ze goed opgeborgen te hebben, liggen totaal ergens anders.”

“Ik kijk in mijn spiegels maar ik zie niks, door de klap zijn ze ingeklapt. Vervolgens kijk ik voor me en zie een vrouw uit de Volvo stappen.” Zo vervolgt Roy zijn verhaal” Ze rent naar het achterportier, opent deze en er stapt een klein meisje uit. Ze zet het meisje achter de vangrail, rent naar de andere kant van de auto en haalt daar een baby uit de Maxi-Cosi!”

“Mijn vrouw reageert opgelucht”
Roy ziet van de tegemoet komende rijbaan veel mensen stoppen en vervolgens naar de grijze vrachtauto rennen. Hij kijkt omhoog en ziet een man bij bewustzijn tegen zijn deur aan hangen. “Hierop besluit ik om me te bekommeren om de vrouw met de kinderen, aangezien er na mijn mening genoeg mensen bij de grijze vrachtauto staan. Aan een van de kinderen geef ik een jas en praat ondertussen met de vrouw”, aldus Roy. “Direct daarna bel ik mijn vrouw, met de angst dat ze het misschien al via Social Media heeft vernomen. Gelukkig is dit niet het geval en kan ik het haar zelf vertellen. Ze reageert opgelucht dat ik nagenoeg niks mankeer.”

“Ziet er niet goed uit”
Aan de bijrijderskant kijkt Roy langs zijn vrachtauto en ziet daar nog een auto welke helemaal verwoest is. “Ik hoor mensen praten, zeggen dat het er niet goed uitziet. Ondertussen komen ambulance, brandweer, politie en even later een traumahelikopter aan.” Een inmiddels gearriveerde werkgever van Roy komt ter plekke om Roy te helpen. Hij vertelt hem dat het er voor één persoon inderdaad niet goed uitziet. Een aantal andere slachtoffers vertrekken per ambulances.

tekst gaat verder onder advertentie

“Een uur of twee later sta ik nog op de A73 en begint het besef te komen van wat ik zojuist allemaal heb meegemaakt. Een brandweer medewerker spreekt me aan met de vraag of ik mee wil lopen naar een chauffeuse die even met mij wil praten. Ik ga hiermee akkoord. Eenmaal met haar in gesprek, blijkt dat ze het hele ongeluk heeft zien gebeuren. Nadat ze mij dit globaal heeft vertelt, wordt ze door iemand gevraagd om onder begeleiding achteruit te rijden.” Roy loopt inmiddels weer terug en praat ondertussen even met een brandweerman van hoe, wie en wat.”

Filmende bestuurders en passagiers
“Ineens valt mij op hoeveel mensen er voorbij rijden, op de andere rijbaan, met een telefoon in de hand om foto’s te maken en te filmen! Ik merk dat mij dit behoorlijk irriteert!” Zo vervolgt de vrachtwagenchauffeur Roy zijn verhaal. “Binnen tien minuten na het ongeluk kwamen bij mij de eerste appjes en telefoontjes binnen, ben jij dat? Is dit een van jou collega’s?” Zo vertelt Roy geïrriteerd. “Het enige wat op dit moment in mijn gedachten speelt is hoe snel dit nieuws verspreid is door het gebruikt van de mobiele telefoon.”

Roy bedankt bekenden van hem nog voor de adequate hulp naar hem toe. Tevens geeft hij een groot compliment voor Rijkswaterstaat, politieagenten, brandweer- en ambulancepersoneel voor de begeleiding en hulp tijdens dit grote ongeval.