Zeer grote brand in centrum van Brummen - GelreNieuws.nl

Zeer grote brand in centrum van Brummen

Geplaatst op 12 oktober 2019, om 06:13 uur

BRUMMEN – Meerdere brandweer korpsen zijn afgelopen nacht druk geweest met een zeer grote brand in Brummen. De brand begon bij de bakker aan de Marktplein in Brummen.

Omstreeks 01.15 uur werden hulpdiensten gealarmeerd. Al snel was duidelijk dat het om een serieuze brand ging. Brandweer rukte met groot materieel uit maar kon niet voorkomen dat de brand uitbreidde naar de woningen en winkels rondom de bakker.

Een filiaal  van de Blokker, meerdere bovenwoningen, de bakker en het café stonden uiteindelijk allen in de brand. Wat de oorzaak is is niet bekend nog. Hulpdiensten hebben meerdere woningen ontruimd. Ook werd er een NL alert verstuurd vanwege de rook die over het dorp trok.

De schade door de brand is gigantisch. Meerdere bewoners kunnen voorlopig niet terug. Ook zal de winkel, café en bakker voorlopig gesloten blijven. De kans bestaat dat de gedeelte van de panden tot de grond gelijk gemaakt moeten worden.  De brandweer heeft om 05.00 uur het sein brand meester gegeven. De brand trok veel bekijks.

De brandweer had een drukke nacht. In Voorst is namelijk even voordat deze brand uitbrak ook een grote brand geweest.

Foto’s: Melvin/Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com