Brandweer met spoed naar verjaardag (50) tot verbazing van feestvierders

Geplaatst op 24 november 2019, om 22:18 uur

ARNHEM – De brandweer van Arnhem kreeg zondagavond een melding van een brand op de Hommelseweg in Arnhem, waarvoor ze met spoed uitrukten. Op zich geen bijzondere melding, totdat ter plaatse de situatie anders bleek dan zij hadden verwacht.

Tekst gaat verder onder advertentie

Ter plaatse bleek bij een café een verjaardagsfeest aan de gang te zijn waar iemand 50 jaar oud was geworden. “50 jaar oud en dat moet gevierd worden en zal iedereen in de buurt zien”, dat zullen de organisatoren van het feestje vast gedacht hebben. Feestvierders hadden namelijk een heel groot getal ’50’ gemaakt van brandbaar materiaal en deze op een veilige manier aangestoken. Dat het groter nieuws zou worden, dat hadden ze niet van te voren verwacht.

Verbazing
Want onbekende voorbijgangers dachten dat er een container in brand stond waar de vlammen hoog uit sloegen. Dus de brandweer werd met spoed gealarmeerd en kwamen ter plaatse, tot grote verbazing van de feestgangers. De brandweer is ter plaatse even uitgestapt en hebben gekeken en zagen toen dat de organisatoren van het feestje alle veiligheidsmaatregelen goed in acht hadden genomen en goed waren voorbereid. Daarom hebben zij verder niet ingegrepen.

Na enkele felicitaties kon de brandweer met onverrichte zaken retour naar de kazerne.

foto’s: Persbureau Heitink