Doorrijden na fatale aanrijding in Arnhem vanavond in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 19 november 2019, om 11:04 uur

ARNHEM – Dinsdagmorgen 5 november rond tien over half 11 fietst een 78-jarige man op de splitsing van de Lisztstraat en Mahlerstraat richting de Cattepoelseweg in Arnhem. Hij wordt daarna aangereden door een auto die hard achteruit reed, met fatale gevolgen. De bestuurde vluchtte. Opsporing Verzocht besteed dinsdagavond aandacht aan deze zaak.

Na de botsing is die bestuurder van de auto even gestopt, maar is vrij snel daarna met gierende banden weggereden de Mahlerstraat in. Het slachtoffer lag toen al ernstig gewond op straat. Getuigen hebben het over een champagne- of koperkleurige auto, een groter model auto. Waarschijnlijk betrof het een stationwagen of een SUV, een ouder type. Een getuige gaf aan dat de auto een witte kentekenplaat had, met mogelijk de lettercombinatie ‘SN’ daarin, maar dat is niet 100% zeker. De bestuurder droeg waarschijnlijk een lichtgekleurde jas of trui en had vermoedelijk kort, donker haar.

Vragen
De politie zoekt met spoed getuigen die deze wagen die dinsdagochtend 5 november daar in die omgeving hebben zien rijden, weten van wie die is of waar die staat. De politie zoekt ook een wat oudere champagne/koperkleurige grote auto met waarschijnlijk schade achter. Misschien is die auto sinds 5 november opeens hersteld zonder goede reden.

Weet of heeft u iets gezien? Bel dan de opsporingstiplijn 0800-6070. Vermoedt u wie er achter het stuur zat en tipt u liever anoniem, dat kan via 0800-7000. U kunt ook het tipformulier op politie.nl gebruiken om uw informatie door te geven.

foto boven: Persbureau Heitink

Beelden van de eerder uitgezonden Bureau GLD