Hulpdiensten rukken groots uit voor onwel geworden personen op station Nijmegen

Geplaatst op 20 november 2019, om 09:25 uur

foto: Patrick ApenhorstNIJMEGEN – De hulpdiensten zijn woensdagochtend groots uitgerukt naar het station in Nijmegen aan het Stationsplein. Er zouden personen onwel zijn geraakt.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1, middel hulpverlening, wat inhoudt dat er betere communicatie en afstemming is onder de hulpdiensten ter plekke.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In een trein was een persoon onwel geworden, waarna een tweede persoon ook onwel werd, zo verklaren de hulpdiensten tegenover GelreNieuws op basis van de eerste melding.. Daarop heeft de conducteur de hulpdiensten gealarmeerd. Omdat het is niet bekend waardoor deze twee personen onwel zijn geraakt, hebben de hulpdiensten opgeschaald.

Geen stoffen vrijgekomen
Ter plaatse bleek dat er iemand in de trein was gevallen doordat ze onwel was geworden. Direct daarop werd een andere passagier, vermoedelijk door de schrik, ook niet lekker. Direct daarop schaalde de hulpdiensten groots op en voerden ze metingen uit naar onder andere koolmonoxide. Er blijken geen stoffen of iets dergelijks vrij te zijn gekomen, daarom schalen de hulpdiensten ook weer af. Ook het treinverkeer wordt weer hervat en gaat weer terug naar de normale situatie.

De twee personen zijn onderzocht door de ambulancedienst, maar hoeven niet naar het ziekenhuis.