Politie Arnhem houdt grote actiedag en pakt veel misdrijven aan - GelreNieuws        

Politie Arnhem houdt grote actiedag en pakt veel misdrijven aan

Geplaatst op 8 november 2019, om 12:02 uur

ARNHEM – De politie van Arnhem heeft een gezamenlijke teamdag gehad. Zij hebben hierbij de focus gelegd op onder andere asociaal gedrag in het verkeer, maar ook voor het in bezit hebben van illegale wapens, illegale prostitutie en openstaande boetes. De politie heeft hiervan de resultaten gedeeld.

Tekst gaat verder onder advertentie

De politie heeft deze dag veel resultaten geboekt tegen de misdrijven. “Zo zijn inwoners van Arnhem thuis opgehaald die gezamenlijk ruim 1000 dagen gevangenisstraf uit moesten zitten,” zo laat de politie weten. “Maar er zijn ook twee personen aangemeld bij de vreemdelingendienst. Die personen zullen worden uitgezet.”

Tientallen bekeuringen
Daarnaast is er voor ruim 3300 euro aan openstaande boetes geïnd en zijn twee vuurwapens van straat gehaald. De agenten die aan de actiedag meededen hebben drie drugsdealers aangehouden en 13 kilo vuurwerk uit een woning gehaald. Daarnaast heeft de politie nog tientallen bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen, maar zijn ook twee auto’s afgesleept vanwege openstaande boetes.

De politie van Arnhem deed deze teamdag samen met handhavers van de gemeente Arnhem, studenten van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV).

foto: Politie Arnhem-Noord