Schutter van beschieten woning in Velp aangehouden

Geplaatst op 26 november 2019, om 20:40 uur

VELP – Een woning aan de Waterstraat in Velp is op maandagavond beschoten. Een dag later werd de vermoedelijke schutter aangehouden. De politie heeft echter nog veel vragen en is daarom dringend op zoek naar getuigen van het incident.

Andere getuigen hebben al verklaard dat kort voor 20.00 uur een personenauto, vermoedelijk een Mercedes, door de straat reed en voor het huis parkeerde. Vervolgens stapte de schutter uit het voertuig en schoot meerdere keren, van dichtbij en gericht, op de woning. Op dat moment waren er drie mensen binnen aanwezig, maar gelukkig raakte niemand gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Nog veel onduidelijk
Ondanks de aanhouding van de man van wie de politie vermoedt dat hij de schutter is, is nog veel onduidelijk rond het schietincident. Zo is niet bekend of de schutter alleen heeft gehandeld of samen met anderen en ook is er nog weinig duidelijk over het motief voor de beschieting.

De politie is dringend op zoek naar personen die iets hebben gezien van het schietincident, de schutter of de auto of die weten hoeveel mensen er in die auto zaten. Ook informatie over het mogelijke motief voor de beschieting is van groot belang; neem als u iets weet alstublieft contact op met de politie.

foto’s: Persbureau Heitink