Vijf aanhoudingen na grote drugsvondst: woningen gesloten

Geplaatst op 14 november 2019, om 11:52 uur

ARNHEM / ZEVENAAR – Bij een groot drugsonderzoek heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht. Door de gemeente zijn twee woningen gesloten, één aan de Stadhoudersstraat in Arnhem en één aan de Tolsingel in Zevenaar. In totaal zijn vijf verdachten aangehouden.

Tekst gaat verder onder advertentie

De aanleiding van dit onderzoek was een anonieme melding, zo laat de politie weten. Tijdens het onderzoek heeft de politie invallen gedaan in woonhuizen in Zevenaar en Arnhem. Hierbij hebben zij in totaal vijf aanhoudingen verricht. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen, afkomstig uit Zevenaar en Arnhem, in de leeftijd 32 tot 53 jaar. Van de vijf verdachten is er één persoon inmiddels heengezonden, maar de overige vier personen zitten nog in voorlopige hechtenis. De vijfde persoon blijft nog wel verdachte in de zaak. Allen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij grootschalige productie en handel in de XTC.

Meer aanhoudingen
Bij de doorzoekingen in de woonhuizen zijn meerdere vuurwapens, diverse steekwapens, tientallen kilo’s amfetamine, tienduizenden pillen XTC en honderden kilo’s grondstoffen voor de productie van drugs aangetroffen. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen in dit onderzoek volgen.

“Bel met de politie via 0900-8844 als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. Want de politie kan de drugsbestrijding niet alleen doen en heeft uw hulp nodig”, zo meldt de politie Zevenaar op Facebook. Mocht u iets anoniem willen melden doe dat dan via 0800-7000.

foto boven via Facebook: Politie Zevenaar