Wilde politieachtervolging door Arnhem en Velp - GelreNieuws.nl

Wilde politieachtervolging door Arnhem en Velp

Geplaatst op 29 november 2019, om 08:10 uur

VELP / ARNHEM – Afgelopen nacht zagen agenten van politiebureau in Velp een voertuig met hoge snelheid rijden. Dit betrof een voertuig met Duitse kentekenplaten. Er werd een stopteken gegeven, maar er ontstond een wilde achtervolging.

Tekst gaat verder onder advertentie

Om de bestuurder op zijn rijgedrag aan te spreken, werd een stopteken gegeven. Dit negeerde de bestuurder en ging er vol gas vandoor, met een achtervolging tot gevolg. Het voertuig kwam in de richting van de Velperweg, waar de politie van Arnhem zich positioneerde. Het voertuig kwam de bocht door en zag de politieauto rijden. De bestuurder minderde geen vaart, en ramde het dienstvoertuig. De achtervolging kon gelukkig doorgaan en ging richting het politiebureau. Inmiddels zaten er met meerdere politieauto’s achter. Snelheden liepen op tot 120 kilometer per uur.

Bekeuringen
Uiteindelijk, na een wilde achtervolging door Arnhem, spinde het voertuig nadat in een bocht reed. Het voertuig kon op deze manier goed klemgereden worden en de verdachte werd aangehouden. Hierna kon de politie de balans opmaken.

De bestuurder kreeg een bekeuring voor het negeren van het stopteken, rijden onder invloed van drugs, rijden met valse kentekenplaten en meerdere andere bekeuringen. Daarnaast is het rijbewijs ingevorderd en zal er verder onderzoek gedaan worden.

foto: Politie Arnhem-Noord