Zwaargewonde man binnengebracht in ziekenhuis Nijmegen na explosie drugslab

Geplaatst op 28 november 2019, om 14:47 uur

NIJMEGEN – Bij de spoedeisende hulp van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen is donderdagmiddag er een zwaargewonde man binnengebracht. De man was zwaargewond geraakt na en explosie in een drugslab in Weert. De spoedeisende hulp is gewoon open.

Tekst gaat verder onder advertentie

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In het buitengebied van het Limburgse Weert was donderdagochtend een drugslab ontdekt naar aanleiding van een brand. De brandweer werd rond 11:00 uur gealarmeerd voor een brand in een schuur aan de Heihuisweg, toen ze er ter plaatse achterkwamen dat er een drugslab in die schuur bevond. Hier was ook een explosie plaatsgevonden en er waren meerdere kleinere brandhaarden in de schuur.

De brand kon snel worden geblust. Een speciaal team van de politie is onderweg om het drugslab te ontmantelen. Over de omvang van het laboratorium kan de politie nog niets zeggen.

Zwaargewond
De man die in het Radboud UMC was binnengebracht rook volgens een politiewoordvoerder naar amfetamine (speed). Hij was op dat moment zwaargewond. Bij het Radboud UMC stond een groen busje, waar flessen instonden, lijkende op gasflessen. Wat er in die flessen zat, is nog niet bekend. De brandweer is ook hier ter plaatse gekomen om metingen te verrichten, maar ook om metingen in de spoedeisende hulp te verrichten. Wat hier uit kwam, is nog niet bekend. Dit busje werd bewaakt door de politie en is later afgesleept.

De politie heeft nog twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab. Één van hen is ook opgenomen in het ziekenhuis. De ander zit vast op het politiebureau.

De politie hield de bewoner van het pand dat bij de schuur hoort aan, zo schrijft De Gelderlander.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink