Auto verwoest door brand in Nijmegen

Geplaatst op 23 december 2019, om 04:42 uur

NIJMEGEN – Een auto aan de Polderstraat in Nijmegen is in de nacht van zondag op maandag volledig verwoest door een brand. De schade is enorm. De eigenaar vraagt zich af wat de oorzaak van de brand is.

Omstreeks 02:40 uur werd de brandweer gealarmeerd. Er kwamen meerdere meldingen binnen bij de meldkamer met verschillende straatnamen in dezelfde buurt. Hierdoor was het onduidelijk of het om één of meerdere autobranden gingen. Uiteindelijk bleek dat de brand aan de Polderstraat de enige brand was. In eerste instantie dacht de eigenaar van de auto dat het aangrenzende speeltuin in de brand stond. Toen hij ging kijken zag hij dat het niet het speeltuintje was maar zijn auto. Hij alarmeerde direct de brandweer. Zij waren snel ter plaatse maar konden niet meer voorkomen dat de auto uitbrandde.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Oorzaak
Brandweer heeft samen met de politie onderzoek verricht bij de auto. Zij kwamen tot de conclusie dat de brand vermoedelijk niet is aangestoken en veroorzaakt is door een technisch mankement. De eigenaar heeft de auto zeven uur daarvoor weggezet. Daarom is de grote vraag bij de eigenaar of het wel mogelijk is dat de auto, na zeven uur stilgestaan te hebben, spontaan is gaan ontbranden. Ook is het tijdstip van de brand opvallend. Eerder deze maand zijn al meerdere auto’s is vlammen opgegaan, dat was op ongeveer het zelfde tijdstip. Bij die branden werd er uitgegaan van brandstichting.

De schade is groot en de auto is daarom ook door een berger afgesleept.

foto’s: Persbureau Heitink