Duitse man opgepakt die in politieauto stapt na ongeluk met eigen auto - GelreNieuws.nl

Duitse man opgepakt die in politieauto stapt na ongeluk met eigen auto

Geplaatst op 11 december 2019, om 12:36 uur

BERG EN DAL – Dinsdagavond kreeg de politie een melding van een voertuig wat van de weg was geraakt op de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal. Zij troffen daar een Duitse bestuurder aan die ‘onvoorspelbaar en bijzonder gedrag’ liet zien, zoals de politie op Facebook zei.

tekst gaat verder onder advertentie

De politie tof ter plaatse het voertuig aan met een Duitse bestuurder. Het leek alsof de man het grappig vond en hij snapte alle commotie niet, zo schrijft de politie. ‘Vanwege dit gedrag hebben wij een alcohol- en drugstest bij de man afgenomen. Hieruit bleek dat de man niet onder invloed was.’ De ambulance was inmiddels ook ter plaatse gekomen. Toen het ambulancepersoneel de man aan het onderzoeken was, besloot hij in de auto te stappen en wilde hij wegrijden. De man had alleen niet door dat hij niet in zijn eigen auto stapte maar in een politievoertuig. Uiteraard hadden de agenten de sleutels bij zich en kon hij niet wegrijden.

In slaap gevallen
Omdat de man nogal onvoorspelbaar gedrag liet zien, hebben de politieagenten de man voor de veiligheid geboeid en achterin hun voertuig geplaatst. Hier heeft de man een dutje gedaan terwijl zijn auto op de takelwagen werd geladen. Toen de man weer wakker werd, was hij een stuk rustiger. Na overleg met de crisisdienst van de GGZ bleek dat de man waarschijnlijk last had van ontwenningsverschijnselen. De politie heeft uiteindelijk een goed gesprek met de man gehad en hem afgezet bij zijn vrienden.

Uiteindelijk raakte niemand gewond bij dit ongeval. Het voertuig van de man is door het sleepbedrijf meegenomen en de schade zal de gemeente bij de man verhalen.

foto boven: Politie Berg en Dal

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com