Grote brand in fabriekspand in Eerbeek: “Veel rookontwikkeling”

Geplaatst op 1 december 2019, om 19:01 uur

EERBEEK – Op dit moment woedt er een grote uitslaande brand in een industriepand aan de Enkweg in Eerbeek. De brand is opgeschaald naar zeer grote brand, GRIP 1.

Tekst gaat verder onder advertentie

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rond 18:50 uur werd de brand gemeld door een buurvrouw. Zij hoorde een knal, vermoedelijk van een gesprongen raam, en zag direct de rookwolken uit het pand trekken. Hierop belde zij direct 112. Direct werd de brand opgeschaald naar middelbrand, maar twee minuten later werd het al als grote brand gemeld. Enige tijd later werd het opgeschaald naar zeer grote brand. Inmiddels is er een NL-Alert verstuurd.

Tekst gaat verder onder video

Uitslaande brand
Volgens een woordvoerder van de brandweer woedt de brand in een fabriekspand van het bedrijf Smurfit Kappa in tegenstelling tot zoals eerder door de brandweerwoordvoerder vermeldde Pilopak. Het pand wordt nog deels gebruikt wordt voor drukwerkproductie. Een naastliggende hal vol pallets wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de brandweer. Het vuur slaat uit de bovenste verdieping en er zou veel rookontwikkeling zijn. ‘Meerdere brandweervoertuigen en een hoogwerker zijn onderweg’, aldus de brandweerwoordvoerder.

De woordvoerder laat ook weten dat er veel rook vrijkomt bij de brand. Heeft u last van de rook, sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Later meer…

foto’s: Tom Huysman / Persbureau Heitink
video: Roland Heitink / Persbureau Heitink

Live-video van de brand

Tekst gaat verder onder advertentie