Illegale productieruimte waterpijptabak ontdekt in Wijchen - GelreNieuws.nl

Illegale productieruimte waterpijptabak ontdekt in Wijchen

Geplaatst op 20 december 2019, om 17:24 uur

WIJCHEN – De FIOD en Douane hebben vrijdag in een loods in Wijchen een illegale productieruimte voor waterpijptabak ontdekt. De FIOD heeft een 36-jarige en 43-jarige man uit de omgeving van Wijchen aangehouden. Zij worden verdacht van accijnsfraude.

Bij de doorzoeking van de loods werd ruim 5.500 kilo tabak in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op 2.000 liter glycerine, geur- en smaakstoffen en verpakkingsmaterialen. Alle machines, tabak en toebehoren zijn afgevoerd en vernietigd.

In een aangrenzend pand werd een hennepstekkerij aangetroffen. Dit is overgedragen aan de politie.

Waterpijptabak is een product dat zonder vergunning en accijnsafdracht niet mag worden geproduceerd of voorradig mag zijn. Over de in beslag genomen hoeveelheid illegale tabak zou bijna 600.000 euro accijns afgedragen moeten worden.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude
Met de handel van illegale sigaretten en (waterpijp)tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Het ontduiken van accijnzen en omzetbelasting leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten en (waterpijp)tabak het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. Het OM, de Douane en de FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om de criminele winsten af te pakken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com