Jerrycans gevonden in schuurtje van woning in Tolkamer

Geplaatst op 12 december 2019, om 13:24 uur

TOLKAMER – In een schuur van een woning aan ’t Laantje in Tolkamer heeft de politie meerdere jerrycans gevonden. Het schuurtje en de woningen bevinden zich naast een basisschool. Het is nog onduidelijk wat de inhoud exact is. Het LFO is ter plaatse.

tekst gaat verder onder advertentie

De brandweer kreeg de melding omstreeks 10:30 uur om de politie te assisteren. Zij hebben metingen verricht, maar wat de exacte inhoud is, is nog niet bekend. De politiewoordvoerder zegt dat het vooralsnog niet duidelijk is wat erin zit. Het LFO is ter plaatse gekomen om nadere onderzoek te doen. Een gespecialiseerd bedrijf komt de jerrycans ruimen.

LFO
Het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) komt altijd ter plaatse als chemische stoffen een bedreiging vormen. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine. Het LFO handelt ook bij incidenten waarbij chemische stoffen betrokken zijn. Wordt er chemisch afval gedumpt in Nederland, dan zorgt het LFO voor ondersteuning.

Het LFO heeft enkele monsters genomen van de stoffen om te kunnen bepalen wat het voor een stof is. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

foto: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink